Orange chrush torta ORIGINAL

Sastojci
BISKVIT
140 g brašna
90 g šećera
50 g tamne čokolade
50 g maslaca
50 ml mlijeka
50 ml vrele vode
1 velika žl kakaa
3 komada jaja
1 Dolcela vanilin šećer
2/3 vrećice Dolcela prašak za pecivo
KREMA OD NARANČE
6 jaja
300 g šećera
150 ml soka od naranče
naribana korica jedne naranče
5 žlice maslaca
500 ml šlaga Dolcela 5+
1 vrećica želatine ili (2 listića)
ŽELE OD NARANČE
7 dcl soka od naranče (100%)
5 žl Dolcela Gussnela
5 žl šećera

Priprema
1.Odvojiti bjelanjeke od žumanjaka. Otopiti maslac i čokoladu u mikrovalnoj ili na pari. Pomješati zajedno brašno, kakao i pecilni prašak te prosijati. Miksati žutanjke i šećer dok se ne zapjeni. Dodati otopljenu čokoladu i maslac, nakon toga vrelu vodu i mlijeko te pomalo dodavati prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. Kad se smjesa sjedini umiješajte lagano, pjenjačom, snijeg od bjelanjaka. Peći na 180°C nekih 35-45 min. Provjerite čačkalicom da li je biskvit do kraja pečen iznutra. Ostavite ga da se ohladi te poravnajte s gornje strane i prerežite na pola.

2.Izmiksati jaja i šećer dok se ne zapjene. Dodati sok od naranče i koricu. Na laganoj vatri kuhati dok se ne zgusne. Paziti da se smjesa lagano zagrijava i da ne zakipi. Stalno miješati da ne zagori. Kad se zgusne maknuti sa vatre i dodati maslac. Mješati da se poveže. Posudu staviti u hladnu vodu da se smjesa ohladi pa umiješati miksani šlag i na kraju dodati otopljenu želatinu.

3.Uzeti oko 1 dcl soka od ukupne količine te u njoj razmutiti Gustin. Ostalu količinu staviti na vatru da provrije. Polako sipati gustin te stalno miješati. Dodati šećer. Kuhati oko 4 min te ostaviti da se malo ohladi.

4.Stavite biskvit u kalup te ga namočite mlijekom. Na njega stavite pola kreme od naranče. Potom pola još mlakog želea. Stavite u hladnjak da se malo ohladi i ponovite postupak. Sve zajedno stavite u hladnjak na oko 3 sata ili najbolje preko noći. Tortu ukrasite po žalji (čokoladnim pločicama, preljevom od čokolade ili šlagom). Uživajte i dobar tek!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *